Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 16 oktober 2024

Dansplats Skog bjuder på festival

2024-09-13

Nu i helgen den 13–15 september, är det festival på Dansplats Skog i Stråtjära i Hälsingland, cirka tre mil från Söderhamn.
En av de fyra dansföreställningar som visas under festivalen är urpremiären Fläta i koreografi av Daniel Staaf. Därutöver erbjuds workshops för dansaktiva och på fredagskvällen öppnas dansgolvet för danssugna. DJ Aska/Amanda Kujansuu står för groovet.
Idag gavs två föreställningar, Sara Soumahs An Act of resistance samt Liminal Beauty av Carima Neusser.
An act of resistance är ett solo-dansverk om och utifrån motstånd där dansaren och koreografen Sara Soumah utforskar konsekvenserna för individen av att göra motstånd. Hon svarar själv för koreografi, dans, film och koncept.
Fredagens andra föreställning, Liminal Beauty, baseras på Nobelpristagaren Elfriede Jelineks feministiska drama Sleeping Beauty. Det skildrar Törnrosas upplevelse av att vara fångad i ett tillstånd mellan liv och död, vakenhet och sömn. Koreografi och framförande: Carima Neusser.
Imorgon, lördagen den 14 september visas föreställningen Förakt med Danskompaniet DUG i koreografi av Erika O’Neil. DUG är ett mentorprogram för ungdomar som vill prova på eller förbereda sig för dansyrket. Kompaniet drivs av Kultur Gävleborg-dans.
Lördagens urpremiär Fläta handlar om relationer och dansas av Erik Lobelius, Sarah Stanley och Daniel Staaf och den sistnämnde står alltså för koreografin.
Som avslutning ges Vincent Jonssons danskonsert Can you feel it? Det är ett poppigt, funkigt och abstrakt möte mellan dans, musik och publik som tar formen av en konsert, där dansen har huvudrollen.
Festivalens två workshops leds av Julia Ehrstrand respektive Elise Nuding. För att delta krävs platsbokning via: www.regiongavleborg.se
Allt är gratis, det är bara att anmäla sej och komma.

Karin Kämsby

Fler Nyheter

Annonser